Autosalon Jiří Souček podporuje hospic

Pan Jiří Souček je majitelem Autosalonu Jiří Souček s. r. o., který je již 29 let významným prodejcem nových a ojetých vozů v regionu. Když jsme jej před více než rokem znovu oslovili s prosbou o spolupráci s naším vozovým parkem, reagoval ochotně a rozhodl se nám za zvýhodněných podmínek pronajímat jeden vůz. Stal se tak součástí široké sítě našich podporovatelů, za což mu patří náš velký dík.

Máte nějaké zkušenosti s hospicovou péčí?

S hospicovou péčí osobní zkušenost bohudík nemám, ale o konkrétní činnosti mi vyprávěla řada mých známých, kteří ji využili. Obdivuji tuto péči, obětavost zaměstnanců hospice sv. Kleofáše, která byla dle vyprávění vždy velkou oporou a pomocí v nelehkých dobách, kdy se rodiny musely vypořádat s odchodem svého příbuzného.

Co Vás motivovalo k tomu, stát se součástí hospice?

Pamatuji si úplné začátky a nadšení spoluzakladatele MUDr. Válka. Tehdy jsem pochopil důležitost této služby a moc mě mrzí, že tato činnost není dostatečně financovaná a podporovaná státem. A protože se prvním vozem, který sloužil pro výkon této služby, stal ojetý Renault Clio, který dosud sloužil, rozhodl jsem se podpořit tuto činnost právě poskytnutím osobního automobilu. Myslím, že pečovatelky, které se mnohdy ocitají v ne zrovna jednoduchých situacích, si zaslouží jezdit bezpečným, pohodlným a spolehlivým vozem.

Auta jsou i Vaše hobby, v Jindřichově Hradci jste organizoval tuningové srazy. Jak relaxujete?

Auta pro mě jsou celoživotní prací a také velkým koníčkem. Auta sbírám, rád je osobně opravuji, rád jezdím s rychlými auty na okruzích, což je spolu s cestováním, jízdou na motorce a trávením volného času s mými dětmi pro mě velký relax.

Co Vás v poslední době potěšilo?

Vzhledem k situací spojených s Covid19 a krizí v automobilovém průmyslu, těch důvodů k radosti tolik není. Těšit mě může, vzhledem k okolnostem, zdraví mé rodiny.

Co by se naopak ve společnosti mohlo změnit?

Těch věcí je bohužel stále mnoho a nemá cenu je všechny jmenovat. Stále mě mrzí lidská závist a hloupost některých jedinců, bohužel mnohdy úředníků. To se ale bohužel nezmění.