Aukce vynesla hospici 144 tisíc Kč

Dobročinná aukce vynesla hospici 144 tisíc Kč

První dobročinnou aukci uměleckých děl provázelo mnoho emocí. Největší dražební souboj proběhl u díla amatérského malíře Františka Novotného, kde se jeho dílo vydražilo za cenu, která byla 6,6 krát vyšší než vyvolávací cena. František Novotný je malíř amatér, který žije v Domově sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí. „Jeho motiv zimního slunce se nám natolik zalíbil, že jsme se rozhodli dát jej na letošní hospicové PF“, uvedla ředitelka hospice Irena Kalná. V samém závěru aukce se dražil velký kovový objekt připomínající anděla. Vydražené dílo bylo vzápětí darováno hospici, aby anděl strážný bděl nad všemi klienty i pracovníky.

„Sobotní aukce se nadmíru vydařila, atmosféra byla úžasná a zábavná. Z celkových 48 děl se jich vydražilo 42. Na aukci vládla vstřícnost a duch podpory naší práce. Každého, kdo se aukce zúčastnil, jsme s radostí zařadili do velkého okruhu přátel a podporovatelů našeho hospice,“ uzavírá Irena Kalná.

Celkový výtěžek z aukce se vyšplhal na částku 144 600 Kč a poputuje na mzdy zdravotních sester a provoz hospice. Je to skvělý výsledek umělců, dárců a všech, kteří přišli dražit a bavit se ve prospěch hospice. Děkujeme hlavnímu partnerovi České spořitelně, Tiskárně Rain, panu Vladimíru Noskovi, Karlu Slámovi, Martinu Vaňkovi, Swingovému kvintetu jindřichohradecké ZUŠ a všem dobrovolníkům a pracovníkům hospice.