Týden pro hospic 2023

Je to již jubilejní, desátý podzim v pořadí, kdy se mluví o Hospicové péči sv. Kleofáše. Řeč je o tradiční akci Týden pro hospic, která je spojena s oslavami Světového dne hospicové a paliativní péče. Tento den připadá vždy na druhou říjnovou sobotu. Akce na podporu mobilní hospicové péče se konají po celém světě. V celé České republice poběží v těchto dnech kampaň Dožít doma. Společným cílem je podpořit diskuzi o tom, jak péče o lidi na sklonku života funguje a jaké jsou její možnosti.

Co jsme pro vás připravili? Letos odstartujeme v sobotu 7. října benefičním Během pro Kleofáše, který se uskuteční v třeboňském lázeňském parku. Zájemci se mohou registrovat na webu www.behyprohospice.cz nebo na místě v den konání od 9.00. Připraveny jsou trasy pro děti i dospělé. Přijďte strávit příjemné podzimní dopoledne pohybem a podporou dobré věci! A až půjdete z parku, můžete se zastavit na Masarykově náměstí a nakoupit v benefiční Hadrárně.

Rádi se s vámi potkáme také na bazaru bižuterie, který se uskuteční tradičně před městskou knihovnou v Třeboni v pondělí 9. října. V úterý 10. října proběhne slavnostní Den otevřených dveří nových prostor hospice v Jindřichově Hradci. Ve středu 11. října se od 17 hodin uskuteční koncert jindřichohradecké ZUŠky na Střelnici v Jindřichově Hradci. Uprostřed týdne – ve středu 11. října se můžete k hospicovému tématu připojit hravou a jednoduchou formou. Bude se totiž po celé republice konat Papučový den! Přijďte do práce či do školy v papučích a podpořte možnost těžce nemocných pacientů zůstat doma v kruhu svých blízkých až do konce. Fotografie v papučích můžete sdílet na sociálních sítích pod hashtagem #papucovyden. Ve čtvrtek 12. října se od 19.30 můžete přijít potěšit do třeboňského divadla na představení Rituál splněných přání od divadelního souboru Kajetán.

Těšíme se na setkávání s Vámi!